Vår Tourspelare

Moa Storm Edholm

Om mig:
Mitt namn är Moa Storm Edholm. Jag är 21 år gammal och kommer från Vadstena. 
Jag är en idrottstjej med mycket energi och som hållit på med med handboll och golf innan jag tillslut fastnade helt och hållet för golfen. Jag är fostrad i Vadstena Golfklubb, har gått 3 år på golfgymnasium i Åtvidaberg och nu befinner jag mig i Halmstad där jag studerar i kombination med min satsning. Varför har jag valt att bosätta mig i Halmstad? Jo för att där finns, i anslutning till högskolan en akademi som kallas för Svenska Golfförbundets Elitmiljö i Halmstad där jag är antagen och bedriver min träning i vardagen. Sedan ett år tillbaka tränas och coachas jag av Terry Burgoyne Pro på Ombergs Golf Resort. Samarbetet med Terry har känns helt rätt från första stund och både min golf och jag som människa har verkligen utvecklats under hans vägledning.

Somrarna spenderar jag  inte helt oväntat på golfbanan. Så om ni befinner er på fantastiska Ombergs Golf Resort i sommar kommer vi med största sannolikhet att träffas! Somrarna är dessutom högsäsong för mina tävlingar vilket innebär att jag reser runt om i Sverige och spelar på den svenska proffstouren - Swedish Golf Tour. 
Så småningom kommer tävlingsprogrammet här på hemsidan.

I bagen:
Jag puttar med en Odyssey Two ball. Denna trotjänare har jag använt i många år nu och jag trivs och puttar väldigt bra med den. 

Wedgarna kommer från Ping. Jag har valt att spela med gradtalen 58, 54 och 50. ”50-gradaren” passar bra till lite lägre chippar och wedgar. Jag använder den oftast mellan 70-85 meter. ”54-gradaren” går som längst 78 meter, men denna använder jag vanligtvis att chippa med, eller om jag vill slå ett lite längre bunkerslag. Sist men inte minst har jag min ”58-gradare” som är min mest loftade klubba i bagen. Denna använder jag mycket i bunkern och när jag vill slå högre slag, exempelvis lobbslag. 

Även mitt järnset är av märket Ping. Klubbornas modell är i20 och dessa har jag verkligen varit supernöjd med. De är både utmanade och förlåtande vilket gör det möjligt att ge på bollen ordentligt med kraft men det är inget problem att forma slagen med dessa. 

Efter mitt järnset har jag ett Ping hybridjärn av modellen G30 som har samma grader och som liknar en järn-4. Denna går långt och ger en ganska låg och fin flykt. Denna är perfekt till transport men även till inspel i motvind eller in på green på långa par-5or. Den ger en unik känsla av precision och då jag inte är ett så stort fan av hybrider är denna lösning enormt bra. 

Därefter har jag en hybrid från Ping av modellen G25 och min spoon är en trä-4a som är av samma modell. Dessa har hängt med ett tag men jag trivs med dem och har inte haft behov av att byta ut dem.

Ett nytt tillskott i bagen har varit min driver som jag började spela med denna säsongen. Den har varit fantastisk och jag kan varmt rekommendera er att testa en Callaway Epic. Drivern för mig har varit ett av de känsligare områdena men denna drivern har verkligen det jag söker efter; förlåtande egenskaper och snygg design!

Tävlingar 2018

Summering av Tegelberga Open 

Första Swedish Golf Tour-tävlingen är avslutad och jag slutade på en 14e placering. Jag låg på 7e plats efter två varv men sjabblade bort mig rejält på två hål under tredje varvet. Överlag har spelet visat upp fin form!
Nästa tävling är en SGT-tävling den 25 maj i Skåne, på Flommens GK direkt följt av ännu en SGT-tävling på Ljunghusen. Innan dess kommer jag att träna på Omberg! Hoppas vi ses!

Abbekås Open 20-21/4

Årets första tävling är avslutad och jag har ett flertal erfarenheter med mig från denna. Första dagen spelades i nästintill vindstilla, andra dagen blåste det rejält vilket gjorde det lite tuffare. Sammanfattningsvis har det långa spelet fungerat väldigt bra, medans det korta spelet och puttningen har varit sämre. Kanske inte så konstigt med tanke på att greenerna just öppnat. Detta får jag träna vidare på tills nästa tävling, Hjo S Open som går av stapeln nu i helgen.

Tack för ert stöd!
Moa-Storm-Edholm.jpg#asset:4330

IMG_0954.JPG#asset:3907

IMG_0380.JPG#asset:3905

IMG_0379.JPG#asset:3904